ΣΥΜΜΑΧΟΙ: ο Δήμος Αθηναίων!

Κατόπιν πρόσκλησης συνεργασίας εκ μέρους του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, έχει ήδη υπογραφεί Μνημόνιο  Συνεργασίας με το ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ο οποίος (με αυτοκριτική διάθεση) αναγνωρίζει ότι «έχει είτε σφραγίσει είτε απεγκαταστήσει σχεδόν όλες τις βρύσες που υπάρχουν στην πόλη» και πως ότι «τα περισσότερα σιντριβάνια έχουν μπαζωθεί με αποτέλεσμα να εντοπίζεται έντονη έλλειψη του υδάτινου στοιχείου, με αποτέλεσμα αφενός να καθίσταται ο δημόσιος χώρος αφιλόξενος και αφετέρου να απουσιάζουν οι ευεργετικές ιδιότητες στο μικρόκλιμα της πόλης».

Διάβασε  το υπογεγραμμένο μνημόνιο συνεργασίας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με το Δήμο Αθηναίων.

Με χαρά ανακοινώνουμε πως στο πλαίσιο της εκστρατείας ο Δήμος Αθηναίων ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ με τη διάθεση συγκεκριμένων πόρων ως προς:

1. την εγκατάσταση βρυσών πόσιμου νερού σε δημόσιους χώρους της δικαιοδοσίας του, και ειδικότερα την άμεση εγκατάσταση βρυσών σε 10 παιδικές χαρές που προβλέπεται να αναπλαστούν μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, και σε δεύτερο χρόνο, τη συμπληρωματική εγκατάσταση βρυσών και σε άλλες παιδικές χαρές, καθώς και σε επιλεγμένες πλατείες και σε χώρους πρασίνου μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες διευθύνσεις.

2. την εγκατάσταση μειωτήρων ροής σε σχολεία για επιδεικτικούς σκοπούς.

3. τη χορήγηση στοιχείων και δεδομένων σχετικά με: α) τη χωρική κατανομή βρυσών, β) τις υπάρχουσες γεωτρήσεις (καταγραφή, κατανομή, έλεγχος νομιμότητας), γ) την κατανάλωση νερού από τις υπηρεσίες του Δήμου (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά κτίρια κλπ) για την καλύτερη αξιοποίηση τους στο πλαίσιο της εκστρατείας.

4. την προώθηση του καλέσματος συμμετοχής στην εκστρατεία σε δημότες / επιχειρήσεις / σχολεία.

5. τη δημοσιοποίηση της εκστρατείας στην ιστοσελίδα του

Tweet