Α. Αν είσαι ΠΟΛΙΤΗΣ το σύνθημα είναι απλό:

Επιλέγω νερό βρύσηςΔιεκδικώ δημόσιες βρύσες στην πόλη.

Αν είσαι πολίτης ή αλλιώς διαβάτης / επισκέπτης άλσους, πάρκου, πλατείας, παιδικής χαράς, δημοσίων φορέων/ποδηλάτης ή απλώς… διψασμένος στην πόλη σου, αρκεί να κάνεις τις παρακάτω ενέργειες:

  1. ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ (όποτε είναι εφικτό) και ζητάς νερό βρύσης όταν επισκέπτεσαι επιχειρήσεις εστίασης
  2. κυκλοφορείς με το δικό σου παγούρι και το ΞΑΝΑΓΕΜΙΖΕΙΣ σε δημόσιες βρύσες ή σε επιχειρήσεις εστίασης/δημόσιους φορείς  που διαθέτουν ψύκτη ή απλά ζητάς ένα ποτήρι νερό
  3. επιλέγεις και ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙΣ τις επιχειρήσεις που προσφέρουν ή εν δυνάμει ενδιαφέρονται να προσφέρουν νερό βρύσης σε πελάτες ή σε διερχόμενους πολίτες και ΣΗΜΕΙΩΝΕΙΣ στο χάρτη  το στίγμα τους
  4. αναζητάς και ΣΗΜΕΙΩΝΕΙΣ στο χάρτη  το στίγμα βρυσών που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους με διαρκή ελεύθερη πρόσβαση (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, κ.ά.)
  5. ΑΝΑΖΗΤΑΣ και σημειώνεις στο χάρτη δημόσιους χώρους με ωράριο λειτουργίας (π.χ. νοσοκομεία, εφορίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, γυμναστήρια, κ.ά.) που διαθέτουν ψύκτη/βρύση σε λειτουργία για το κοινό.

Ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το water@medsos.gr για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συνεργασίας και να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, πάντα με γνώμονα την προστασία και την ορθολογική χρήση του πόρου!

 

Β. Αν εκπροσωπείς ΕΠΙΧΕΙΡΗΣH:

  1. και ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ήδη προσβάσιμη βρύση ή ψύκτη για ελεύθερη χρήση από πελάτες ή διερχόμενους πολίτες
  2.  ή/και ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ήδη ή σκοπεύεις εφεξής να προσφέρεις νερό βρύσης σε πελάτες ή διερχόμενους πολίτες

τότε απλά ΣΗΜΕΙΩΝΕΙΣ στο χάρτη το στίγμα σου, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ τα στοιχεία της επιχείρησης στο ειδικό πεδίο συμμετεχόντων στην εκστρατεία και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ μαζί μας για να σου διαθέσουμε το ειδικό σήμα/αυτοκόλλητο  που θα ενισχύσει το «πράσινο» προφίλ της επιχείρησης και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των περιβαλλοντικά ευσυνείδητων επισκεπτών/πολιτών.

Επιχειρήσεις που επιθυμούν να υποστηρίξουν ακόμη πιο δυναμικά την εκστρατεία έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τις επιπλέον παροχές και οφέλη που προσφέρουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας στο  fr@medsos.gr

 

Γ. Αν εκπροσωπείς ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ που εξυπηρετεί κοινό:
και ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ήδη προσβάσιμη βρύση ή ψύκτη για ελεύθερη χρήση από πολίτες

τότε απλά ΣΗΜΕΙΩΝΕΙΣ στο χάρτη  το στίγμα σου, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ τα στοιχεία του φορέα στο ειδικό πεδίο συμμετεχόντων στην εκστρατεία και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ μαζί μας για να σου διαθέσουμε το ειδικό σήμα/αυτοκόλλητο.

Δημόσιοι φορείς που επιθυμούν να υποστηρίξουν ακόμη πιο δυναμικά την εκστρατεία έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τις επιπλέον παροχές και οφέλη που προσφέρουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας στο  fr@medsos.gr.

 

Δ. Αν εκπροσωπείς ΣΧΟΛΕΙΟ:

1. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS (schools@medsos.gr) για να φιλοξενηθεί  ΔΩΡΕΑΝ και στο χώρο σου το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εξοικονόμησης Νερού και να ΠΡΟΣΤΕΘΕΙΣ στη λίστα του πανελλαδικού Δικτύου Υδρο-οικολογικών σχολείων που ήδη υλοποιούν εφαρμοσμένες δράσεις σχετικά με το νερό.

2. ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ με το κυλικείο για να προωθήσει με τη σειρά του τη χρήση νερού βρύσης σε μαθητές και δασκάλους – καθηγητές

3. ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ μαθητές και δασκάλους ως προς τη δυνατότητα και τα πλεονεκτήματα χρήσης παγουριού στη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο

4. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ μαζί μας για να σου διαθέσουμε το ειδικό σήμα/αυτοκόλλητο  που θα ενδυναμώσει την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών αναφορικά με το δικαίωμά τους ως αυριανοί πολίτες να διεκδικούν ελεύθερη πρόσβαση σε πόσιμο νερό σε δημόσιους χώρους.

Σχολεία που επιθυμούν να υποστηρίξουν ακόμη πιο δυναμικά την εκστρατεία έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τις επιπλέον παροχές και οφέλη που προσφέρουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας στο fr@medsos.gr.

Προμηθεύσου το  παγούρι του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS!

Μαθητής, Δάσκαλος ή απλά γονέας με υδατική συνείδηση; Επισκέψου το www.watersave.gr

Μπες στο χάρτη και Εντόπισε τη Βρύση!